';

23 april 2020

Odlingsbäddar à la Permakultur


Inom Permakultur är naturen och framförallt urskogen den stora förebilden, naturen kan nämligen sin grej mkt bättre än vi 😌🌿.

Upphöjda bäddar byggda av allt från kvistar, grenar, sly (ja, tom. murkna stockar =hugelbädd), gödsel, halm, grästuvor till kompost, trädgårdsavfall och höstlöv är alltså den Permakultur inspirerade odlarens sätt att härma skogens finurliga livscykler.

Bäddarna håller både fukt och näring bättre än att odla i bara jord rakt upp och ner. De är också naturligt luckra – perfa för rötternas, knölarnas och och rotfrukternas framfart samt för dräneringen.

Att dessutom täcka bädden med gräsklipp, halm, trädgårdsavfall mm. ger allt som allt en sund, levande mulljord med ett högt innehåll av organiskt material och BIODIVERSITET (som gör det svårt för ogräset att titta fram 😜). En ypperlig plats för godingar att gro och växa helt enkelt! .

Måndagar från 4 maj är alla som vill välkomna att bygga bäddar, odla och dricka kaffe med oss här i våra trädgårdar i Ve, Väse. Anmäl dig via webbsidan vasemorgongava.se. Vi håller såklart avstånd 💚

Läs mer om de öppna odlingsdagarna.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Leave a reply