';

Odlingsdagar, workshops & föreläsningar

Aktuellt

Här hojtar vi om vad som är på gång i form av workshops, odlingsdagar och föreläsningar mm. Information kring hur du anmäler ditt intresse alt. medverkan finns i anslutning till varje aktivitet. Varmt välkommen!

Följs oss även gärna på vår Facebooksida för information och uppdateringar.

På gång.

Odlingsdagar
Odla med oss!
Preliminär start 4 maj. Under vårens måndagar mellan kl. 13 - 16 odlar vi tillsammans i Ve, Väse. Dagarna är öppna för alla – erfarna som oerfarna odlare. Med inspiration från Permakultur och Agroekologi odlar vi såväl jorden som annuella/perenna grönsaker, örter och pollinerande blommor. Syftet är att dela kunskap, öka sina erfarenhet men framförallt att sätta händerna i jorden och njuta av trädgårdsodlingens olika sysslor tillsammans. Kaffe och enklare fika till självkostnadspris. Anmäl dig gärna innan, välkommen!
Vänd
Växtvandring
Skogen & ängens nyttoväxter
Växtvandring med spaning efter nyttoväxter. Vi utgår från Ve, Väse och går tillsammans till den närliggande skogen. Under den ca. 5 km långa skogsvandringen pratar vi om de växter vi stöter på och hur de kan användas - som mat, i vårt egna husapotek och/eller som hud/hygienvård. Vi avslutar med en fika i Ve.
.
NÄR: Preliminärt 9 maj kl. 13.00-17.00
INVESTERING: 70-200 kr (ge det du vill/kan).
Anmäl dig innan (via knappen nedan) och få mer information via mail. Välkommen!
Vänd
Yinyoga
Klasser
Under våren erbjuder Sandra Yinyogaklasser på Yogalunden i Väse ett par gånger i veckan (dock något begränsat nu under Corona-tider). Under varje klass tar vi även del av mild aromaterapi (eteriska oljor i aromalampa) med jordnära dofter som tar oss till skog och äng. Kom som du är, nybörjare eller erfaren. Mattor och alla tillbehör finns på plats. Mer info och bokning på Yogalunden.se
Vänd
Workshop
Te, olja & tinktur på vildskörd
Hur förädlar vi vår vildskörd till oljor för såväl hud som mat eller till välgörande och läkande teer och tinkturer? Här pratar vi om och provar olika varianter - vad kan blandas i vad och hur görs det för att extrahera växtens nytta bäst? Du får med dig en egen örtolja hem!
.
NÄR: Preliminärt 24 maj
VAR:
INVESTERING:
Mer info info inom kort.
Anmäl gärna ditt intresse redan nu!
Vänd
Skogsbad
Workshop
Släpp taget i skogen - varmt välkommen att Skogsbada i Ve, Väse. Bekväma kläder efter väder, vid spöregn ställer vi in. Kom som du är - ingen erfarenhet krävs.
.
NÄR: 31 maj 10.00-12.00
INVESTERING: 80-180 kr (ge det du vill/kan)
Minst 2, max 10 pers.
Anmäl ditt intresse, via knappen nedan, med namn och mailadress så får du mer info.
Vänd
Yinyoga
Utomhus drop-in
Yinyoga i den gröna!
I sommar startar vi onsdagarna med att yoga utomhus i Vildvilans Trädgård (Ve, Väse). Kom som du är - nybörjare som erfaren yogi. Mattor och tillbehör finns på plats. Bekväma kläder efter väder. Vid spöregn ställer vi dock in :).
.
NÄR: Onsdagar 3 juni - 2 september 10.00-11.30
VAR: Ve, Väse
INVESTERING: 80-180 kr (ge det du vill/kan)
Minst 2 pers, max 9 pers.
Drop-in men boka gärna din plats innan - ange namn och mailadress.
Vänd
Trädgårdsvisning
``Tusen Trädgårdar``
Vi deltar i Tusen Trädgårdar och öppnar under denna dagen upp våra Permakulturinspirerade trädgårdar i Ve, Väse, för den som som vill att komma och kika. Varm välkommen!
.
NÄR: 28 juni 10.00-17.00
Kostnadsfritt.
Vänd

Kalendern.

 • Måndagar 4 maj - 29 juni
  Preliminärt: Öppna odlingsdagar
 • 9 maj
  Växtvandring med skörd i det vilda
 • 24 maj
  Preliminärt: Hudvård & husapotek av vildskörd
 • 31 maj
  Prova på Skogsbad
 • 3 juni
  Preliminärt: Utomhusyoga drop-in
 • 28 juni
  Trädgårdsvisning - Vi deltar i "Tusen Trädgårdar"